PREMIS
Cultura 15/03/2011

Elena Anaya i Javier Bardem triomfen en els Fotogramas de Plata

Ahir a la nit es va celebrar la 61 edició dels Fotogramas de Plata, premis d'interpretació per votació popular que també van reconèixer Malena Alterio i Luis Merlo en teatre i Blanca Suárez i Gonzalo de Castro en televisió.

Redacció
2 min
Elena Anaya amb el Fotogramas de Plata a la millor actriu

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La 61 edició dels premis d'interpretació, que lliura la revista especialitzada Fotogramas segons les votacions dels seus lectors, han tingut com a protagonistes Elena Anaya i Javier Bardem. En una gala presentada per Anabel Alonso que es va celebrar al teatre Joy Eslava, Bardem va aconseguir el seu setè Fotograma de Plata pel seu paper d'Uxbal a Biutiful, que també li va donar la nominació a l'Oscar, un premi a Cannes, un Goya. Elena Anaya es va estrenar en aquests premis per l'apassionada interpretació en la pel·lícula de Julio Medem Habitació a Roma. El premi a millor pel·lícula de l'Estat va ser per Pa negre i el de millor pel·lícula estrangera per La xarxa social: aquests dos guardons són triats pels crítics de cinema.

A l'apartat d'interpretacions en televisió, la jove Blanca Suárez –que ha rodat amb Pedro Almodóvar La piel que habito– s'ha alçat com la millor actriu pel seu treball a El internado, mentre que Gonzalo de Castro ha merescut el guardó per Doctor Mateo, sèrie amb la qual ja ha guanyat el TP de Oro i els Ondas.

Quant a les interpretacions teatrals, dos membres de grans famílies del món de l'espectacle han estat premiats: Malena Alterio, per Madre Coraje y sus hijos, dirigida per Gerardo Vera, i el que va ser el seu company de repartiment en Aquí no hay quien viva, Luis Merlo. El fill de María Luisa Merlo i Carlos Larrañaga ja havia guanyat un primer Fotogramas de Plata per la seva interpretació en Gorda, però aquesta vegada ha estat el seu treball en Tócala otra vez, Sam, sota les ordres de Tamzin Towsend, el que li ha reportat el guardó.

En temps d'internet, Fotogrames atorga també el premi a l'intèrpret més buscat a la seva pàgina web, premi que ha recaigut en l'ídol juvenil Mario Casas, que optava també al premi al millor actor per 3 metros sobre el cielo

I, finalment, com cada any, la revista va voler homenatjar la carrera d'una vaca sagrada del cinema, la televisió i el teatre de l'estat. En aquesta edició, l realitzador Carlos Saura, responsable de clàssics com Ana y los lobos, Cría cuervos i Mamá cumple cien años, o recreacions musicals com Tango i Sevillanes.

stats