Cinema
Cultura 30/03/2011

Elizabeth Taylor 'valia' mil milions de dòlars a la seva mort

L'actriu hauria fet fortuna a partir de petits negocis i de la venda de la línia de fragàncies Elizabeth Arden

Redacció
1 min
White Diamonds, la fragància d'Elizabeth Taylor

BarcelonaElizabeth Taylor tenia estalviats entre sis-cents milions i mil milions de dòlars quan va morir, segons informa The Hollywood Reporter. Però més que una fortuna cinematogràfica, els guanys provenien de petits negocis i de les fragàncies eternes d'Elizabeth Arden, la marca que l'actriu va comercialitzar.

White Diamonds és probablement un dels perfums més venuts de la història i, des de 1991, les seves vendes ha representat prop de mil milions de dòlars. Se seguirà produïnt, juntament amb els productes de cosmètica (sabons, cremes, colònies i talcs, entre d'altres) que completen la marca.

La fortuna de Taylor també s'explica per la seva col·lecció de joies, valorada en 150 milions de dòlars el 2002 i que se subhastarà per donar els beneficis a la fundació Elizabeth Taylor AIDS i Amfar, la institució que l'actriu va ajudar a fundar el 1985. Una de les peces més preuades de la col·lecció és la Perla Peregrina, un regal del primer matrimoni amb Richard Burton.

Al maig també està prevista la subhasta de les cartes d'adolescència amb el seu primer promès, William Pawley, segons ha assenyalat Reuters. En una de les cartes, l'actriu descrivia la vida durant el rodatge de Un indret al sol i escrivia a Pawley que "mai estimaria ningú més".

stats