TEATRE
Cultura 13/01/2012

EL TNC baixa a 'Els baixos fons' de Gorki

Carme Portaceli actualitza l'obra de l'autor rus amb un repartiment de tretze actors com Nao Albet, David Bagés i Manel Barceló, i la música de Dani Nel·lo

Ara
1 min
'Els baixos fons' al TNC

BarcelonaDel 19 de gener al 26 de febrer el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) estrena Els baixos fons, el primer text de Maksim Gorki, dramaturg, polític i un dels personatges més influents de les lletres russes de principis del segle XX, identificat amb el moviment revolucionari.

L'obra retratava un conjunt de personatges sense sostre que vivien en un refugi prop de Volga. 110 anys després, Portaceli opina que aquests personatges poden ser "qualsevol de nosaltres, que es pot quedar al carrer d'aquí un mes", i per això ha situat l'obra al vestíbul d'un metro. Nao Albet, David Bagés, Manel Barceló, Lluïsa Castell i Daniela Feixas seran els encarregats d'interpretar les frustracions i les esperances trencades d'un grup de personatges que formen les classes més desfavorides de la societat.

"És una obra necessària, en els temps que s'estan vivint". El director del TNC, Sergi Belbel, i la directora d'Els baixos fons, Carme Portaceli, han defensat aquest divendres la representació a la Sala Petita del TNC. Per a aquesta ocasió Carme Portaceli i Albert Tola han elaborat una dramatúrgia que apropa aquesta obra, estrenada l'any 1902, a l'època i espai actual.

stats