Cultura 16/08/2011

Milers de fans d'Elvis recorden a Graceland el 34 aniversari de la seva mort

Avui fa 55 anys que el cantant nord-americà va publicar el seu primer àlbum i es va convertir, amb la seva veu profunda, les seves cançons d'amor i el seu moviment de malucs, en una estrella del rock

Redacció
1 min
Elvis Presley

MemphisMilers de fans, amb espelmes i rostre solemne, visiten aquests dies la tomba d'Elvis Presley, a Graceland (Memphis), per recordar el 34 aniversari de la seva mort. Els devots del cantant nord-americà, que va escandalitzar els pares dels adolescents dels anys 50, ploren davant la seva tomba mentre sona "If I Can Dream". Molts d'ells, vinguts d'arreu del món, esperen durant hores el seu torn per poder retre homenatge al músic que va triomfar amb una música que mesclava el country amb el rhtyhm, el blues i el gospel.

Avui també fa 55 anys que el cantant va treure el seu primer àlbum i va començar una carrera fulgurant. Per commemorar l'efemèride el productor musical Ernst Jorgensen llançarà al mercat el proper 27 de setembre un recopilatori amb cinc CD amb el nom de Young Man with the Big Beat. El recopilatori inclourà algunes de les cançons més populars del cantant de Memphis com "Heartbreak Hotel", "Blue Suede Shoes", "Don't be Cruel", "Hound Dog" o "Love me Tender". A més, inclourà un llibre de 80 pàgines amb una cronologia d'aquell any, el 1956, fotos, postals i una rèplica d'un tiquet d'un dels seus concerts. Tan sols el 1956 el cantant nord-americà va vendre 10 milions de singles i 800.000 LP.

stats