LLIBRES
Cultura 06/05/2011

Emili Teixidor guanya el Jaume Fuster

L'aclamat autor d'obres com 'L'ocell de foc' o 'Pa negre' s'emporta el premi que cada any concedeix l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

Redacció
1 min

BarcelonaDesprés de l'aclaparadora victòria que la pel·lícula d'Agustí Villaronga va obtenir als Goya, resistir-se a dir que aquest és l'any de Pa negre es va començar a fer difícil. Tot just fa uns minuts, aquesta cinta ha sumat una nova credencial al seu currículum. Emili Teixidor, l'autor de la novel·la en què es basa el guió de Villaronga, ha guanyat el premi Jaume Fuster que cada any concedeix l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, presidida per Guillem-Jordi Graells.

Tot i que la trajectòria de Teixidor (Roda de Ter, 1933) és molt gruixuda, Pa negre és l'esquer amb què ha pescat el premi. Des que la pel·lícula va començar a fer collita, aquesta novel·la de l'any 2003 ha tornat a les llistes dels més venuts, i ha tornat a omplir bosses de compra per Sant Jordi. Tanmateix, el Jaume Fuster significa un reconeixement a la seva obra completa. Emili Teixidor és un dels grans pares de la literatura juvenil contemporània escrita en català, amb títols tan vistos com Les rates malaltes i L'ocell de foc. Per a adults, es va estrenar amb Retrat d'un assassí d'ocells.

Emili Teixidor s'emporta un premi que, en edicions anteriors, havia estat concedit a Màrius Sampere, Maria Barbal, Montserrat Abelló, Joan Francesc Mira, Feliu Formosa, Carme Riera, Maria Antònia Oliver, Jaume Cabré, Quim Monzó i Jesús Moncada. El nomenament s'ha fet públic a l'Aula d'Escriptors de l'Ateneu Barcelonès, que té la seva seu al carrer Canuda.

stats