Música
Cultura 02/12/2010

Eminem, favorit per als Grammy

El raper està nominat en 10 categories, seguit de prop per Bruno Mars, amb set, i Lady Gaga, amb sis. Arcade Fire, Ceelo Green i Justin Bieber també opten a alguns dels premis més importants

Marta Salicrú
2 min
Eminem

BarcelonaEl raper de Detroit Eminem parteix com a favorit de cara a la 53 edició dels premis de la indústria discogràfica nord-americana, els premis Grammy, que s'entregaran el 13 de febrer.

Eminem ha estat nominat en deu categories, entre elles les de millor àlbum, millor gravació i cançó de l'any. El seu últim treball, Recovery, també aspira al guardó al millor disc de rap, premi que ja ha guanyat quatre vegades. El segueixen de prop el cantant, compositor i productor Bruno Mars, amb set nominacions, i Lady Gaga, amb sis. Lady Gaga debutarà en directe a Barcelona el proper dimarts 7 de desembre. Les entrades per al concert, al Palau Sant Jordi, estan exhaurides.

Eminem i Gaga competiran en la categoria de millor disc, un premi que es disputaran amb la cantant Katy Perry, el trio de country Lady Antebellum, i la formació canadenca Arcade Fire, nominada també en la categoria de millor disc de música alternativa per The suburbs.

En les categories de millor cançó i millor gravació Eminem opta al Grammy per Love the way you lie, la seva col·laboració amb la cantant Rihanna. En totes dues categories competirà amb Cee Lo Green, nominat per Fuck you.

L'adolescent Justin Bieber es diputarà el Grammy al millor artista novell amb Florence and the Machine, Esperanza Spalding, Mumford and Sons i Drake. Bieber passarà el 6 d'abril pel Palau Sant Jordi de Barcelona en la que serà la seva primera visita a Espanya. Les entrades per al seu concert ja són a la venda.

stats