Cinema
Cultura 30/04/2012

'El temps dels gitanos', l'òpera-punk d'Emir Kusturica

El director inaugurarà el festival La Mar de Músicas de Cartagena amb la versió operística del seu film de 1989

Ara
1 min

BarcelonaEl director Emir Kusturica presentarà el 19 de juliol al festival a Cartagena una versió operística de la seva pel·lícula 'El temps dels gitanos', que va guanyar el premi de la millor direcció al Festival de Cannes de 1989.

La producció, que no s'havia representat mai a l'estat, compta amb més de 40 intérprets en escena i l'acompanyament musical de The No Smoking Orchestra, la banda del mateix Kusturica. L'espectacle ha estat descrit per l'autor com una "òpera-punk" que trasllada a l'escenari l'exuberant univers del director serbi.

Aquesta "tragicomèdia salvatge" no es limita a reproduir fidelment l'argument de la pel·lícula, sinó que "té vida pròpia", perquè en el teatre "les regles del joc són molt diferents", segons en el director.

Kusturica serà l'encarregat de supervisar totes les facetes artístiques d'aquesta òpera, des de la direcció d'escena fins a la musica i el guió, escrit amb Gordan Mihic.

La representació de l'òpera a Cartagena serà la primera d'una gira mundial que encara es desconeix si passarà per d'altres ciutats de l'estat.

stats