Cultura 15/08/2012

Empúries acull exposició virtual sobre últimes hores de Pompeia i Herculà

La mostra s'endinsa en la vida d'aquestes ciutats poc abans de l'erupció del Vesuvi a través de sofisticats ginys tecnològics

Efe
1 min

L'EscalaEl Museu d'Arqueologia de Catalunya d'Empúries, acull fins al 15 de setembre una exposició virtual que reprodueix les últimes hores de Pompeia i Hèrcules, organitzada conjuntament amb el Museu Arqueològic Virtual d'Herculà. El museu d'Empúries és primera seu internacional de l'exposició, i l'any vinent es podrà veure al Museu d'Història de Catalunya.

La mostra utilitza projeccions hologràfiques de darrera generació, taulers interactius, llums i mosaics virtuals per representar la vida, cultura, literatura i tradicions d'aquestes dues ciutats just abans i després de l'erupció del Vesuvi l'any 79. Els visitants poden admirar restes arqueològiques poc accessibles, accedir a reproduccions d'esdeveniments del passat com la històrica erupció o redescobrir el primer cens de Pompeia.

Els visitants també podran contemplar els dibuixos i frescos eròtics identificats a Pompeia gràcies a una reconstrucció denominada 'els llocs de plaer'.

El final del recorregut consisteix en la reconstrucció en tres dimensions de l'erupció del Vesuvi gràcies a una pel·lícula de quinze minuts que reprodueix amb rigor científic el que va passar aquells últims dies segons el relat de Plini el Jove.

stats