Música
Cultura 13/01/2011

Homenatge a Enrique Morente

Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics i de la Peña Enrique Morente a Nou Barris, ha recordat l'influent 'cantaor' granadí, desaparegut recentment, i ha avançat alguns dels canvis de la propera edició del festival Flamenco Ciutat Vella

Redacció
2 min
Enrique Morente

BarcelonaLa revista Sons de la Mediterrània i el Taller de Músics ha celebrat al Jazz Sí Club un acte al voltant de la figura d’Enrique Morente, mort el 12 de desembre, en què s'ha fet una mirada a l’obra del cantaor de Granada i a la seva estreta relació amb Barcelona.

Lluís Cabrera, fundador d’el Taller de Músics i de la Peña Enrique Morente a Nou Barris, ha parlat sobre l’estreta relació que mantenia Morente amb Barcelona i ha avançat alguns dels canvis que es portarant a terme a la propera edició del festival Flamenco Ciutat Vella. El festival abandonarà l'escenari a l'aire lliure del Pati de les Dones, i se celebrarà al Hall del CCCB i en un nou espai, un teatre, que s'inaugurarà amb el festival. Pel que fa a la programació, el festival primarà descobrir nous talents, i plantejarà trobades úniques entre artistes flamencs i músics d'altres estils.

L’acte ha comptat amb un cor flamenc de cinc veus dirigit per la 'cantaora' Alba Guerrero que ha interpretat una petenera a capella.

Pere Pons, cap de publicacions del grup Enderrock, ha presentat el número de gener-febrer de la revista Sons de la Mediterrània, que dedica la portada a Enrique Morente. Entre els continguts, la revista ofereix una entrevista amb el cantaor emesa per la televisó de Granada i un article en què s’exposa la seva condició de padrí del flamenc català.

L'acte s'ha completat amb la projecció d'un fragment de Barcelona Flamenco Creación, de la productora Pelai de la Frontera, on es recullien algunes de les experiències artístiques que han vinculat Enrique Morente amb la capital catalana.

stats