MÚSICA
Cultura 05/03/2011

70 guitarres d'Eric Clapton a subhasta

El músic britànic, considerat un dels millors guitarristes de la història, subhastarà instruments i articles personals per recaptar fons per al centre de recuperació de l'addicció a l'alcohol i les drogues que va fundar al Carib

Reuters
1 min
Eric Clapton guitarres

BarcelonaMés de setanta guitarres propietat del músic britànic de 65 anys Eric Clapton, considerat un dels millors guitarristes de la història, se subhastaran a Nova York dimecres que ve. La subhasta servirà per recaptar diners per al centre de rehabilitació de l'addicció a l'alcohol i les drogues Crossroads, que Clapton, un exaddicte a la beguda i a l'heroïna, va fundar el 1998 a l'illa d'Antigua, al Carib.

Entre els instruments que se subhastaran hi ha una Fender Stratocaster Signature Model de 2005 que s'espera que s'adquireixi per una quantitat estimada entre els 14.000 i 21.000 euros. Clapton la va fer servir als concerts de reunió de Cream al Royal Albert Hall de Londres i al Madison Square Garden de Nova York el 2005.

Una altra guitarra que s'espera que arribi als 21.000 euros és una fidel rèplica de la famosa Fender Stratocaster de Clapton, Blackie. La Blackie original es va subhastar el 2004 per gairebé 700.000 euros.

Entre la resta d'articles que sortiran a subhasta hi ha també setanta amplificadors, un vestit Versace que Clapton va fer servir, i els discos d'or que el músic va rebre pel seu disc Journeyman (1989).

stats