ART
Cultura 24/05/2012

La Casa Àsia de Barcelona exposa l'art asiàtic del MUSAC

El Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó té el fons d'art oriental contemporani més important de l'Estat

Efe
1 min
'Escurçant distàncies. Panorama asiàtic a la Col·lecció MUSAC' / MUSAC

BarcelonaCasa Àsia de Barcelona exposa a partir de demà una selecció de la col·lecció d'art asiàtic contemporani del Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó (MUSAC). Sota el títol d''Escurçant distàncies. Panorama asiàtic a la Col·lecció MUSAC', a Casa Àsia es poden veure algunes de les millors obres d'art asiàtic d'aquest museu, que posseeix la col·lecció pública espanyola amb un nombre més elevat d'obres procedents del continent asiàtic. Aquesta exposició està emmarcada dins LOOP, la fira de videoart de Barcelona, perquè el format vídeo té un paper predominant entre els diferents suports que utilitzen els artistes seleccionats.

Segons ha dit avui Menene Gras, directora d'exposicions de Casa Àsia i comissària de la mostra, es vol "reivindicar la necessitat de tenir en compte un mercat, uns artistes i projectes que són representatius de les maneres d'entendre l'art avui en localitzacions que fa amb prou feines dues dècades no existien en els mapes de l'art contemporani internacional".

Els artistes representats en aquesta exposició són Yang Fudong, Zhang Huan, Kaoru Katayama, Kimsooja, Yasumasa Morimura, Shirin Neshat, Jun Nguyen-Hatsushiba, Motohiko Odani, Hiraki Sawa, Shirana Shahbazi i Tabaimo.

stats