Cultura 02/08/2012

Estopa, Albert Pla i Sílvia Pérez Cruz cantaran contra Eurovegas

La plataforma Aturem Eurovegas oferirà un concert gratuït el 15 de setembre a Cornellà per mostrar el rebuig popular al projecte d'oci. Hi actuaran 15 grups com Estopa, Albert Pla, Pastora, Bremen i Refree.

Laura Serra
2 min
Estopa, Albert Pla i Sílvia Pérez Cruz cantaran contra Eurovegas

BARCELONA.Sheldon Adelson va anunciar el 25 de juny que al setembre dictarà sentència sobre on construeix el seu complex hoteler i d'oci. La plataforma Aturem Eurovegas ha anunciat per al 15 de setembre un concert gratuït per mostrar el rebuig ciutadà al projecte. Hi actuaran una quinzena de grups catalans, dels quals ja hi ha confirmats noms tan populars com Antonio Orozco, Estopa, Pastora, Albert Pla, Refree, Sílvia Pérez Cruz, El Niño de la Hipoteca, Bremen, Kiko Veneno, Bongo Botrako, Riu (Sant Boi) i Muyayo Rif (Cornellà). Tots interpretaran tres temes propis.

Serà un macroconcert al camp de futbol de la Via Fèrria, un espai de 10.000 m on hi caben més de 7.000 persones. L'espai l'ha cedit l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, malgrat que el consistori, governat per l'alcalde socialista Antoni Balmón, no s'ha posicionat clarament respecte a la conveniència del complex.

Des que Adelson va anunciar que ajornava la decisió, la plataforma Aturem Eurovegas va començar a treballar per "organitzar un acte en què s'apuntés molta gent per fer veure el posicionament contrari al projecte", explica Raquel Albiol. El periodista Jordi Évole va ser la clau per al contacte amb els artistes convidats. Tots actuaran de manera gratuïta per la causa. "Vam buscar grups que crèiem que podien estar d'acord amb la plataforma i que tinguessin un estil variat. Es tractava que n'hi hagués de tots els àmbits i sectors, que a l'escenari també hi hagués representada tota la societat catalana", diu Albiol. Encara hi ha tres o quatre grups més que podrien entrar a la graella d'artistes, que actuaran durant la tarda-nit.

Ahir la plataforma va fer públic el concert quan en va tenir assegurada la localització, a més de bona part dels artistes. El camp de futbol de la Via Fèrria, on jugava el Cornellà, s'havia d'enderrocar aquest estiu, però l'Ajuntament ha endarrerit l'entrada de les màquines per acollir-hi dos concerts. Precisament Cornellà és el municipi per on començaria a construir-se el complex en cas que el magnat de Las Vegas Sands s'acabés de decidir per Barcelona.

La intenció de la plataforma contrària a Eurovegas és fer el màxim de soroll: "Al govern català qualsevol manifestació multitudinària li molesta. Diuen que hi ha més veus a favor que en contra del projecte, i amb el concert es visualitzarà que no és així. I és conegut que al senyor Adelson tampoc li agrada que la gent surti al carrer", diu Albiol. "Aquesta és la nostra manera pacífica de manifestar-nos". Quan tinguin el cartell del programa el distribuiran per les xarxes socials. De fet, Évole ja va anunciar el concert via Twitter: "Atenció, la plataforma @aturemeurovegas està organitzant un macroconcert per al 15 de setembre titulat Eurovegas Go Home". "Ho posem en anglès perquè Adelson ens entengui".

La iniciativa de la plataforma que defensa el delta del Llobregat coincidirà amb els sis mesos de la seva fundació a partir de l'ecologista SOS Delta del Llobregat i amb el festival Esperanzah!, que es fa al Prat de Llobregat del 14 al 16 de setembre. Les dues cites musicals estudien una aliança per sumar públic.

stats