LLIBRES
Cultura 06/06/2012

Eugènia Serra nomenada directora de la Biblioteca de Catalunya

Des del 2002 era responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya i fa gairebé 30 anys que hi treballa. Substitueix Dolors Lamarca, que n'era directora des del 2004

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller de Cultura ha nomenat Eugènia Serra nova directora de la Biblioteca de Catalunya, en substitució de Dolors Lamarca. La nova directora ha estat des de l'any 2002 i fins ara responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya, on va començar a treballar com a subalterna l'any 1983.

"Serra ha demostrat una gran capacitat de lideratge i de consens, que va ser reconeguda pels seus col·legues en escollir-la el 2003 i fins al 2006 com a presidenta del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Té idees molt clares sobre cap on han d'anar les biblioteques", ha anunciat Ferran Mascarell.

El conseller de Cultura ha encarregat a la nova directora un projecte que consolidi la Biblioteca de Catalunya com a referent cultural, que sigui un dels grans bucs insígnia de la cultura catalana, i que això es faci aprofundint en la relació entre la Biblioteca i la ciutadania. Mascarell li ha encomanat també una major coordinació amb la resta d'equipaments culturals, especialment bibliotecaris, per tal de dur a terme projectes conjunts, entre ells la posada en marxa d'un servei únic de préstec interbibliotecari per a totes les biblioteques de Catalunya. El projecte també haurà de preveure mecanismes per millorar-ne la gestió de l'equipament.

Eugènia Serra és diplomada en Bilblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya. Com a responsable de Coordinació General de la Biblioteca de Catalunya ha estat responsable dels dos plans estratègics portats a terme per la Biblioteca de Catalunya durant els períodes 2004-2008 i 2009-2012. Alguns dels projectes posats en marxa en aquests períodes són el projecte 'Google Llibres', que preveia la digitalització de més de 100.000 llibres en domini públic de cinc biblioteques catalanes, o el canvi del sistema informatitzat de la Biblioteca de Catalunya.

stats