MÚSICA
Cultura 30/05/2011

Tanca la promotora de música clàssica Euroconcert

Després de 26 anys, Euroconcert comunica el cessament definitiu de les seves activitats professionals. El motiu, la manca de suport institucional i privat arran de la crisi econòmica

Redacció
1 min

BarcelonaLa promotora de concerts de música clàssica Euroconcert comunica el cessament definitiu de les seves activitats professionals després de 26 anys de servei a la música.

Euroconcert ha pres aquesta decisió davant la pressió produïda per la crisi general i per les conseqüències econòmiques derivades del suport de les institucions públiques i dels organismes privats que fins al moment han permès en gran part el manteniment dels projectes i realitzacions musicals.

La promotora s’ha vist obligada a cancel·lar els seus projectes immediats: la temporada de concerts al Palau de la Música Catalana, el cicle d’orgue a la catedral de Barcelona, el cicle Música i Músics de Catalunya i la gestió com a agència de concerts, a més d'altres iniciatives en el camp de la música.

En el comunicat enviat a la premsa, Euroconcert "lamenta profundament aquestes decisions –ben contràries a la seva voluntat–, que l’han empès a una situació insostenible i d’extrema dificultat".

"Euroconcert és conscient d’haver portat a terme una trajectòria professional caracteritzada per un segell propi i peculiar", afirma el mateix comunicat. "El rigor, l’interès i la qualitat –i, en molts moments, la gosadia– han estat els eixos de la seva actuació fins al dia d’avui".

stats