Cultura 04/01/2012

L'APARADOR

J.n.
1 min

FICCIÓ

LA LLEONA BLANCA HENNING MANKELL, TR. CAROLINA MORENO, LA BUTXACA/TUSQUETS

Amb La lleona blanca i Els gossos de Riga , Edicions 62 comença a publicar en format butxaca la biblioteca Wallander. A La lleona blanca , l'inspector ha d'esbrinar qui ha assassinat a sang freda a una jove agent immobiliària. En el cas d' Els gossos de Riga , Wallander viatja fins a Letònia amb la voluntat de descobrir qui és el responsable de la mort de dos homes encorbatats que han aparegut abraçats en un bot a la costa d'Ystad.

FICCIÓ

ELS ANYS SALVATGES XAVIER VERNETTA EDICIONS SALDONAR

A la dècada dels 70, Barcelona "era una festa de creativitat que es movia entre la repressió de la dictadura franquista i la llibertat d'una democràcia encara per definir", llegim a Els anys salvatges , quarta novel·la de Xavier Vernetta (Barcelona, 1956). La música és el motor principal de la vida d'Edmond Moner, personatge principal d'un llibre que reprèn alguns dels temes i ambients que han acompanyat Vernetta al llarg de la seva vida.

INFANTIL

UN DIA DE LA VIDA D'EN FELIP MARLOT JOAQUIM CARBÓ BARCANOVA

Felip Marlot és el detectiu més pacífic del món i una de les creacions més populars de Joaquim Carbó (Caldes de Malavella, 1932). Marlot ha de viatjar fins a Morvià per cobrar una factura pendent. El detectiu tampoc no s'escapa de la crisi econòmica -ni tampoc del magnetisme per ficar-se en situacions extravagants- i acaba passant 24 hores que els lectors trigaran a oblidar. "Ets car de veure, Felip Marlot!", hi llegim. En volem més!

stats