Cultura 30/12/2011

L' FNAC Music Festival debuta al Palau Sant Jordi amb gairebé 5.000 assistents

Amaral, Love of Lesbian i Antònia Font, caps de cartell de la cita a Barcelona

Acn
2 min
Eva Amaral al Palau Sant Jordi

BarcelonaContra el que s'ha escrit, la crisi econòmica no està renyida amb l'organització de grans esdeveniments musicals. Almenys per la FNAC, l'empresa que aquesta setmana ha celebrat la primera edició d'un festival musical amb seu a Barcelona i Madrid, amb Amaral i Love of Lesbian com a grans caps de cartell. Dimarts a la capital de l'Estat, iahir a la nit a la catalana, la firma comercial ha presentat un cartell amb alguns dels principals grups de pop independent estatal. A Madrid el certamen va congregar 8.000 persones. A Barcelona, en canvi, l'afluència de públic al Palau Sant Jordi no va superar els 5.000 assistents. El FNAC Music Festival neix amb vocació de permanència. Els barcelonins Cyan van obrir la nit amb una breu actuació de vint minuts quan bona part del públic encara accedia al recinte o feia camí cap a la muntanya de Montjuïc. Amb l'actuació posterior de Delafé i las Flores Azules l'ambient es va escalfar, gràcies a la seva proposta musical ballable i a l'esforç habitual del grup per fer que el públic participi de l'espectacle.

Antònia Font va ser el tercer en pujar a l'escenari. Restaven encara els dos caps de cartell de la nit, Love of Lesbian i Amaral, però abans calia escoltar Iván Ferreiro, ex cantant i líder del grup Los Piratas, dissolt l'any 2003. Des d'aleshores, aquest músic veterà de l'escola pop rock estatal ha publicat tres discos i ha col·laborat amb artistes com Eva Amaral, Pereza, Quique González o Deluxe. El seu concert, així i tot, va tenir un clar aire nostàlgic amb un repertori ple d'èxits del seu anterior grup.

Tot i haver donat per culminada una extensa gira de presentació del seu disc 1999, i de trobar-se en ple procés de creació d'un proper àlbum, els catalans Love of Lesbian van voler participar en la primera edició de la FNAC Music Festival. Amb menys temps de l'habitual, el grup que lidera Santi Balmes va repassar cançons de la seva discografia més recent que han esdevingut himnes pop estatals, com Club de fans de John Boy, Allí dónde solíamos gritar o Segundo asalto.

Finalment, Amaral ha fet la seva aparició. Amb el mateix nivell d'entrega, o més, que el dedicat a Love of Lesbian, el públic va acompanyar els saragossans amb entusiasme. Eva Amaral i els seus van oferir el concert més llarg de la nit, amb alguns moments àlgids, com en la interpretació de la cançó Hacia lo salvaje, que dóna nom al seu últim disc.

stats