MÚSICA
Cultura 01/07/2011

El Faraday porta a Vilanova i la Geltrú The High Llamas, Ron Sexsmith i John Grant

Arrenca la vuitena edició del festival de pop independent, que se celebrarà aquest cap de setmana a la capital del Garraf. The Bluetones i Standstill completen la llista de caps de cartell, que repassem amb Pere Agramunt, un dels seus responsables

Marta Salicrú
2 min
Faraday

BarcelonaEl festival Faraday engega la vuitena edició, que se celebra de l'1 al 3 de juliol al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú. El festival, que des del 2004 no ha repetit cap artista –un dels seus principis fonamentals–, ha reunit una line up del qual l'equip de La Medusa, l'associació que organitza el Faraday, n'està "molt content", segons explica Pere Agramunt, un dels responsables del festival (a més de membre del grup de pop La Brigada).

El cap de cartell és Ron Sexsmith, a qui el festival feia uns quants anys que anava al darrere. "A més ve amb banda, que normalment quan havia vingut en sales de Barcelona havia vingut en format duo", explica Agramunt. Però disputen el ceptre al cantautor pop canadenc la formació de soft-pop The High Llamas, que arrencaran al Faraday la gira del darrer disc, el meravellós Talahomi way (2011), i els britànics The Bluetones, en un concert exclusiu a l’Estat. “Serà el primer concert de la gira de comiat. Tot i que molta gent no ho sàpiga The Bluetones havien continuat existint tot aquest temps”. Serà una oportunitat per recuperar en directe algunes de les cançons del disc Expecting to fly (1996), i dels cinc àlbums que el van succeir.

Entre les apostes del festival hi ha el francès Arnaud Fleurent-Didier, "que creiem que serà una de les sorpreses", i el duo també francès Da Capo, que interpretaran Minor swing (1997), un dels discos clau del pop de finals dels 90, en exclusiva al festival: és el primer cop que fan aquest repertori. “Molta gent el recordava i vam rebre molts missatges agraint-ho”, diu Agramunt.

Completen el cartell grups de casa com Standstill, assignatura pendent del Faraday; Renaldo & Clara, el grup català favorit d’Agramunt, ens confessa; Za!, Aias, Els Surfing Sirles i Nacho Umbert. I interessants propostes estatals com Klaus & Kinski i Espanto.

Tancarà el festival diumenge John Grant (ex-The Czars), que defensarà el brillant Queen of Denmark (2010). “Hem intentat estar a l’altura del concert de Nick Lowe de l’any passat, que va ser increïble”, diu Agramunt. “Ve en format duo i té els ingredients per ser un concert molt especial”.

stats