Cultura 24/02/2012

Ferran Mascarell i Joel Joan escenifiquen un acostament de posicions després de la polèmica dels Gaudí

El conseller i el president de l'Acadèmia del Cinema Català s'han reunit aquest divendres per fer les paus

Acn
1 min

BarcelonaEl departament de Cultura i l'Acadèmia del Cinema Català han escenificat aquest divendres un acostament de posicions després de la polèmica desfermada arran de la gala dels premis Gaudí. En la reunió, s'ha aprofundit sobre el sentit del malestar creat i la necessitat de comprendre què cal per enfortir el cinema català.

L'Acadèmia i el departament de Cultura han ratificat l'esperit de col·laboració per treballar per al reconeixement social i la projecció del cinema català. A la trobada hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el director de l'ICEC, Fèlix Riera i el president de l'Acadèmia del Cinema Català, Joel Joan.

El conseller ha estat qui ha convocat la reunió, després d'haver expressat públicament el seu malestar per la gala i les crítiques que s'hi van fer al govern i a tota la classe política. Segons va dir, la cerimònia no li va agradar "gens".

Joel Joan ha destacat la importància de la institució que presideix, nascuda fa 4 anys, per posar de relleu la creativitat de la indústria cinematogràfica catalana i el valor dels premis Gaudí per donar visibilitat a les pel·lícules catalanes. Joan ha manifestat que les reaccions després de la gala dels IV Premis Gaudí han portat l'Acadèmia a fer un exercici d'autocrítica que li ha de permetre consolidar la feina feta i respondre a les expectatives dels professionals del sector i de la societat.

stats