EQUIPAMENTS CULTURALS
Cultura 19/04/2012

Ferran Mascarell: "Una nació no pot tenir els equipaments que volem si no té un estat"

El conseller atribueix a la manca d'inversió estatal la situació crítica que viuen els grans equipaments del país. "Els equipaments necessiten un estat", ha dit

Laura Serra
1 min

BARCELONAEn una conferència organitzada per l'Ateneu Barcelonès, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha desgranat la situació dels grans equipaments culturals del país. Després de fer una anàlisi del model català actual i les seves mancances –és un model "tardà", "que mai ha tingut un estat que l'avali", "erràtic", "amb mecanismes de governança complicats" i sense prou dotació–, el conseller ha dit que el mapa d'infraestructures culturals actual és només "entranyable" i "fet des del voluntarisme".

"La història dels equipaments és la història de la lluita d'una nació contra l'absència d'estat i pels recursos que necessita Catalunya per desplegar-los", ha dit. Davant d'aquesta desprotecció, i davant l'evidència de les xifres, que demostren una inversió del ministeri radicalment menor a les institucions nacionals catalanes que estatals, Mascarell assegura que l'única opció "és prendre consciència que una nació no pot tenir els equipaments que demana si no té un estat. Si no arreglem això, serà impossible", ha assegurat.

Davant d'un auditori on hi havia els directors dels principals centres culturals de Catalunya, Mascarell ha volgut assenyalar que "a les nostres institucions no es llencen diners, es fa una feina extraordinària amb pocs recursos".

stats