ART
Cultura 06/02/2012

Ferran Mascarell: "L'obra de Tàpies ha impregnat la segona meitat del segle XX"

El conseller de Cultura lamenta la mort d'"una de les personalitats més enormes que ha donat l'art català, i fins i tot la cultura catalana"

Efe
1 min
Les quinze agendes del conseller

BarcelonaEl conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha destacat que el pintor Antoni Tàpies, mort avui als 88 anys d'edat, "va saber construir un llenguatge propi, complex i al mateix temps senzill, que ha impregnat pràcticament la segona meitat del segle XX".

"Va ser un creador genial, un teòric, una persona compromesa, una de les personalitats més importants de l'art català i, de fet, també de la cultura catalana", ha destacat Mascarell, que ha afegit que aquesta personalitat "ens ha colpit a tots els que l'hem conegut i tractat".

"La seva feina, la seva il·lusió, la seva mirada sobre el món, la seva particular trobada entre Occident i Orient fan de Tàpies un dels creadors més importants", ha afirmat el conseller.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha destacat que Tàpies "ha representat un valor d'innovació, de creativitat i d'ambició artística, amb una gran projecció universal".

"Des d'un profund arrelament amb la seva cultura natal, i el seu compromís social, civil i patriòtic, Tàpies es va convertir en una figura no només de l'art català sinó de la mateixa societat catalana", ha dit Ciurana.

stats