TERCERA EDICIÓ DELS PREMIS TIME OUT BARCELONA
Cultura 21/06/2011

Festa i premis amb Manel

Els Manel triomfen en els premis Time Out Barcelona amb el màxim guardó. Aquesta tercera edició, a més de l'oci i la gastronomia, ha premiat les millors iniciatives culturals i creatives de Barcelona.

Ricard Martín
3 min
Festa i premis amb Manel

Barcelona.En la seva tercera edició, els premis Time Out Barcelona van demostrar ahir que la seva ambició va molt més enllà de premiar les millors iniciatives en matèria d'oci i gastronomia: per primera vegada els guardons reconeixen la tasca de creadors i artistes amb noves categories de premis culturals.

La cerimònia de lliurament de premis, presentada per Flora Saura al bell mig del Mercat de la Concepció, va arrencar amb un vídeo que exemplifica el caràcter multidisciplinar i integrador dels guardons: en dues pantalles de vídeo gegants enfrontades i simultànies es va poder veure com la sommelier Meritxell Falgueras recitava un text d' El que hem menjat , de Josep Pla, mentre Refree, un músic eminentment acústic, manipulava un sintetitzador Moog. Artistes i professionals còmodes en un context aliè.

Andreu Gomila, director de Time Out Barcelona , va arrencar el lliurament de premis agraint al món cultural barceloní el seu suport durant els tres anys i mig de vida de la revista. I va fer aquesta reflexió: "L'any passat vam poder fer la segona festa a Luz de Gas gràcies al Fede Sardà. Avui la fem més grossa, perquè cada cop hi ha més gent a qui li agrada el nostre punt de vista. Canalla, divertit, rigorós i sempre independent. Qui s'avorreix és perquè vol!"

Després d'un vídeo de l'actor i director Josep Maria Pou en què cantava les excel·lències de la fonda Agut via Montalbán, enfrontat a l'actor Nao Albet tocant un blues, va començar un lliurament de premis molt dinàmic. Jordi Torrades, gerent de l'Institut de Mercats Municipals de Barcelona, amb Gomila, van lliurar el premi al millor restaurant a l'Enoteca de l'hotel Arts. Triomf de la cuina marinera de Paco Pérez per davant de Comiols, Sagàs i Alkímia. L'altre premi gastronòmic, el del millor plat, que va entregar Andreu Gomila, el va rebre el sumptuós gall de Sant Pere amb mantega i tàperes negres d'Els Pescadors, per davant de delícies com el bou a la panxa de Caldeni. Qui escriu va lliurar el premi al millor còctel, el ferm gintònic del Tirsa, a Manel Tirvió, bàrman i propietari de la cocteleria de l'Hospitalet. I Maria José Gómez, cap de reportatges de Time Out , va tancar l'apartat d'oci amb el premi al millor local nocturn: el nouvingut i prometedor L'Entresòl de Gràcia, que va triomfar per davant de clàssics com l'Apolo i el Jamboree.

Nous premis culturals

En l'apartat de premis culturals, el director general de Cerveses Moritz, Albert Castellón, va lliurar el premi al projecte més innovador a la web per veure cinema independent Filmin, i Andreu Gomila va lliurar a Sílvia Pérez Cruz, portentosa veu del grup Las Migas, el guardó de creador de l'any. El reconeixement a millor obra de l'any va anar a parar a l'obra de teatre Un home amb ulleres de past a, de Jordi Casanovas, que va entregar Laura Serra, cap de cultura de l'ARA.

El premi Time Out-ARA, màxim guardó de la nit, i l'únic que no ha sigut decidit per votació popular sinó per un jurat, va anar a parar al grup Manel, punta de llança del pop català. Van lliurar el premi Carles Capdevila, director de l'ARA, Ferran Rodés, president del consell editorial del diari, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

El diari i els Manel

Capdevila va voler destacar que era "molt més agradable ser en una festa a l'hora que tancaria la portada del diari". Va aprofitar per formalitzar "una relació de sis mesos amb Time Out ". I sobretot va demanar a Manel que no demandés per plagi l'ARA, per dir que "ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí, però ens en sortim". Rodés va destacar la consolidació d'un diari que "és aquí per quedar-se". I Mascarell, a part d'agrair al diari i la revista "una feina impagable", va recordar que la felicitat "és una suma de petits moments aïllats, representats en els premis". Arnau Vallvé i Martí Maymó, de Manel, lacònics, van afirmar que estaven "molt contents amb el premi ", però que el més valuós "és el reconeixement del públic".

stats