Cultura 19/08/2012

El Festigàbal recupera avui l'espai públic a Gràcia

Xavier Cervantes
1 min
Quimi Portet actua aquesta nit a la plaça Rovira  i Trias de Gràcia, dins del Festigàbal.

La sala Heliogàbal, centre indispensable per a la música en viu barcelonina, recupera la plaça Rovira i Trias per fer-hi el Festigàbal. L'any passat la falta d'entesa amb l'associació de veïns va impedir que se celebrés a l'aire lliure, però enguany hi torna amb un petit canvi de format: un concert a la tarda, a les 19 h, i dos a la nit (abans eren tres). I, com sempre, dins de la programació de les festes del barri de Gràcia.

El nou Festigàbal, gratuït i obert a tothom, s'obre avui a les 19 h amb Reggae per Xics, una proposta dirigida als infants amb cançons tradicionals interpretades en clau jamaicana. La programació nocturna començarà a les 22.30 h amb el punk del grup gironí Aliment. I just a mitjanit pujarà a l'escenari Quimi Portet, que continua presentant en directe el disc Oh my love . Definitivament, l'estiu està sent profitós per a l'astre intercomarcal.

L'estrella de la segona jornada del festival, dilluns, serà el nord-americà Jay Robbins, antic líder del grup Jawbox. Robbins oferirà un concert basat en adaptacions acústiques de les seves cançons. El cartell de dilluns el completen els mallorquins Beach Beach i els barcelonins Salvaje Montoya.

Pascal Comelade i Enric Casasses, que fa uns anys ja van oferir una memorable actuació al festival, protagonitzaran el concert de tarda de dimarts. Quan ja sigui fosc, serà el torn del punk irònic de Tarántula i del viatge més enllà del jazz dels Asstrio.

stats