TEATRE
Cultura 25/05/2011

El Festival Grec no nota la crisi

El festival d'estiu, sense retallades, s'inaugurarà el 17 de juny amb un espectacle de dansa Gelabert-Azzopardi que revisita les tradicions sardanistes

Laura Serra
2 min

BARCELONAL'últim Grec del director artístic Ricardo Szwarcer i el delegat de cultura Jordi Martí no ha notat les retallades al seu pressupost, que supera els 4 milions d'euros. I no és perquè les administracions (Ajuntament i Generalitat) no hagin passat la tisora, sinó perquè s'han buscat companys de viatge nous. I el resultat és una programació en la línia de les darreres temporades, eclèctica: amb convidats internacionals i una desena de produccions locals, amb espectacles per a paladars selectes i propostes per al gran públic, amb un equilibri entre els espectacles de teatre, música i dansa, amb obres que es podran veure 3 dies i d'altres que s'allargaran un mes. Aquesta és l'aposta que ha fet créixer Szwarcer i que l'Ajuntament assumeix com un èxit, pel nombre de produccions que genera per al sector i per les 100.000 persones que l'any passat van pagar entrada per veure un muntatge.

El Grec 2011 aixopluga 65 propostes (57 de pagament), 33 de les quals són companyies catalanes. A la venda hi ha 163.000 localitats des del 17 de juny al 31 de juliol. Encetarà el festival la dansa, La muntanya al teu voltant, de Gelabert-Azzopardi, que revisitarà amb Carles Santos i Perejaume la tradició dansística catalana. Totes les companyies més importants de dansa treuran el nas al festival. El circ aquest any ha quedat relegat, però a canvi hi ha una coproducció de dansa per a públic familiar.

D'entre els directors estrangers que vindran convidats al Grec hi destaca Peter Brook (Une flûte Enchantée), Marcial di Fonzo Bo amb Elise Vigier (La tossuderia), Ludovic Lagarde (Una mage en été), Patrice Chéreau (I am the wind), Joël Pommerat (Le petit chaperon rouge i Cercles/Fictions), Romeo Castelluci (Sobre el concepte de rostre, en el fill de Déu), Claudio Tolcachir (Todos eran mis hijos) i Tomaz Pandur (La caída de los dioses).

De la lliga catalana, destaquen dos projectes de Calixto Bieito, l'%C

stats