Música
Cultura 13/09/2011

El Festival Internacional de Jazz de Barcelona aposta pels artistes catalans

Més del 50 % de la programació estarà formada per músics locals

Redacció
1 min
Paolo Conte

BarcelonaEl Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que celebrarà la seva 43a edició entre el 27 de setembre i l'1 de desembre, tindrà una programació composta per més d'un 50 % d'artistes catalans, un fet que respon a la voluntat dels organitzadors de fer visible el talent local.

Andrea Motis, Lluís Coloma, La Vella Díxeland, Sílvia Pérez Cruz, Biel Ballester o La Locomotora Negra són alguns dels que hi participaran. Aquests últims ho faran per quinzena ocasió, en l'any que celebren el seu 40è aniversari, motiu pel qual el certamen els reconeixerà amb la medalla d'honor. Tito Ramoneda, director del festival, ha definit l'aportació dels artistes catalans com a "una de les fortaleses" del certamen. Un dels grans reclams locals serà la participació de Sílvia Pérez Cruz, que presentarà el seu primer i esperat disc en solitari, dedicat al seu pare que va morir recentment.

En l'apartat internacional, destaca la participació d'Eliane Elias Brazilian Quartet, Kena Toledo & Soultime; Omar Sosa amb Paolo Fresu i sobretot de Paolo Conte. El reclusiu cantautor piemontès fa actuacions amb comptagotes, i aquest serà l'únic concert a tot l'Estat.

La vocació internacional del Festival de Jazz és indiscutible, com ho és que el seu prestigi no ha deixat de créixer al llarg de les seves moltes edicions. Si l'any passat es confirmava l'idili amb el prestigiós Newport Jazz Festival (Estats Units), enguany el certamen s'ha agermanat també amb el festival Jazz Umbria (Itàlia).

stats