Música
Cultura 08/10/2011

Gran èxit del festival Musiquem Lleida

Aquest cap de setmana la música sona en directe a Lleida. Concerts de tots els estils, des de música experimental fins a jazz o cant coral, omplen sis escenaris repartits per la zona comercial de Lleida

Acn
1 min
El concert de cant, piano i violoncel que s'ha fet aquest dissabte al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs

LleidaÉs el sisè any que se celebra el festival Musiquem Lleida, una aposta que vol convertir-se en un referent a Catalunya. El certamen aconsegueix edició rere edició apropar la música a un públic que no té tanta costum d'anar als concerts.

L'Hector Francès, un dels músics que ha actuat aquest dissabte al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, destacava que tot i la dificultat de tocar en llocs oberts "és una bona manera de captar clientela" i trobar nou públic pels concerts "que es fan als teatres o auditoris". La soprano Marta Jiménez ha assegurat que tocar "mentre el públic entra i surt inquieta força" però és una manera de cridar l'atenció a gent que normalment no trobes als teatres.

El festival l'organitza la coral Shalom amb l'objectiu d'universalitzar el gust per la música. L'entitat ha hagut d'escollir 12 formacions de les 70 que volien participar al certamen, que ja és un referent. La crisi ha obligat a reduir el nombre de concerts –l'any passat van ser 30- però en total, des de divendres fins aquest diumenge se n'han programat 24, inclòs el de clausura, a l'auditori Enric Granados. La majoria de grups són poc convencionals, i les actuacions, algunes de les quals a ple carrer, també surten dels esquemes tradicionals.

stats