CINEMA
Cultura 08/05/2011

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC premia el cinema de l'Est d'Europa

'The Temptation of St. Tony', de Veiko Õunpuu, una coproducció d'Estònia, Suècia i Finlàndia, ha estat la guanyadora de la categoria Opera Prima. En l'apartat de curtmetratges, els guanyadors ha estat Víctor Carrey amb 'La Huida' (ficció), Asier Urbieta amb 'Todo es maybe' (documental) i Gerard Freixes amb 'Homogenic' (videocreació)

Acn
2 min
The temptation of st. Tony

TarragonaLa guanyadora de l'onzena edició del REC de Tarragona ha estat The temptation of St. Tony de l'estonià Veiko Õunpuu, un drama on es qüestiona la ètica i la moral de la societat actual. La pel·lícula és el segon llargmetratge d'Õunpuu després de Sügisball (2007) amb què va aconseguir el premi Orizzonti al Festival de Venècia. The temptation of St. Tony es va estrenar a Sundance 2010 i s'ha presentat al REC avalat per premis com l'European Talent Award de Cannes al millor guió i també una nominació al European Film Awards de 2010 pel millor disseny de producció.

El premi, dotat amb 5.000 euros, l'ha lluirat Félix Fernández de Castro, membre del Jurat d'Opera Prima i guanyador del REC de l'any passat amb el film Maria i jo. També han participat en les deliberacions la periodista i crítica de cinema i art neozelandesa, Carme Gray, i la productora sueca, Katinka Faragó.

A la secció de curtmetratges, en la categoria de ficció, el premi ha estat per a la història nascuda d'un xiclet, una corretja de gos, un semàfor avariat i una taca a la paret que porta pel títol La huida, obra de Víctor Carrey. Com a curt documental ha guanyat Todo es maybe, d'Asier Urbieta on es retrata el músic panameny, resident a Nova York, Braulio Thorne. Per últim, una reflexió sobre l'estandardització i els estereotips de Gerard Freixes ha estat la vencedora de la categoria de videocreació amb Homogenic.

Més enllà dels premis el festival de cinema tarragoní s'ha consolidat entre el públic després de rebre l'assistència de 8.000 persones, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat. La Nit Bizarra, que es va dur a terme el passat dimecres a la Sala Zero, ha estat una de les propostes de més èxit com també les activitats del seminari que oferia el festival

stats