Cultura 10/03/2012

El Festival de Terrassa aposta pel present del jazz

La 31a edició del Festival de Jazz de Terrassa aposta pel talent més jove del jazz. Fins al 25 de març hi actuaran el pianista Jason Moran i els trompetistes Ambrose Akinmusire i Jeremy Pelt, entre d'altres.

Xavier Cervantes
2 min

BARCELONA.Tot i la retallada del 15% del pressupost, Susanna Carmona, la directora del Festival de Jazz de Terrassa, ha aconseguit que el cartell de la 31a edició presenti un atractiu notable. La joventut del jazz afroamericà i l'empenta de l'escena catalana més heterodoxa (de Marc Ayza a Llibert Fortuny) articulen una programació que va obrir dijous Jo Krause i que ahir va comptar amb el concert del quartet de Teodross Avery, amb Raynald Colom com a convidat. La crisi tampoc no afecta l'expansió del festival per tota la ciutat, que respirarà jazz fins al 25 de març.

Jason MoranUna promesa feta realitat a cop de 'postbop' i funk

El pianista texà Jason Moran, nascut el 1975, torna a Terrassa, però aquesta vegada com a líder The Bandwagon, el trio que completen Tarus Mateen i Nasheet Waits. Des que va debutar el 1999 amb el disc Soundtrack to human motion , publicat per Blue Note, Moran ha acumulat premis com a artista revelació. La promesa s'ha fet realitat lligant el postbop amb el funk i el so de Nova Orleans. Moran actua el 14 de març a la Nova Jazz Cava.

Ambrose AkinmusireEl trompetista de l'any estrena el disc que ha editat amb Blue Note

La crítica nord-americana, i també la francesa, ha aclamat el talent d'aquest californià nascut el 1982. Al seu país l'han identificat com el trompetista de l'any i a França l'Acadèmia del Jazz ha escollit When the heart emerges glistening (Blue Note) millor disc del 2011. La seva improvisació sonarà el 15 de març a la Nova Jazz Cava.

Jeremy PeltUna trompeta dedicada a l'elegància del 'neohardbop'

La tripleta del jove jazz nord-americà la completa el californià Jeremy Pelt, nascut el 1976. El 17 de març, a la Nova Jazz Cava, estrenarà el disc Soul (HighNote, 2012), liderant un eficient quintet de sofisticat hardbop .

René MarieLa veu que recull el millor de la tradició del jazz vocal

La nord-americana René Marie actuarà al Centre Cultural Unnim el 23 de març. Tot i que va néixer el 1955 és una veu relativament nova perquè va començar la seva carrera a finals del 90. En poc més d'una dècada, Marie ha imposat la seva personalitat en el jazz vocal. Hi presentarà el disc Voice of my beautiful country (Motéma, 2011).

stats