DANSA
Cultura 09/02/2011

El Grec reunirà les companyies històriques de dansa contemporània

Un espectacle de Gelabert-Azzopardi, La muntanya al teu voltant, obrirà el festival el 17 de juny

Laura Serra
1 min
Els tòtems de la dansa

BARCELONAEl Festival Grec per fi ha saldat un deute històric amb la dansa catalana i ha convidat les sis companyies de dansa "amb més trajectòria, més longeves i amb més compromís artístic", segons el director Ricardo Szwarcer, a omplir el gruix de la programació de dansa del festival. Serà la primera vegada que una companyia de dansa catalana obre el Grec, en les 35 edicions que fa que es va fundar el certamen d'estiu.

Cesc Gelabert i Lydia Azzopardi signaran l'espectacle inaugural, titulat La muntanya al teu voltant i que explora el tema de la "presència", amb escenografia de Perejaume i composicions musicals de Borja Ramos i Carles Santos. Hi apareixeran 12 ballarins de colles sardanistes, 12 ballarins contemporanis (inclòs Gelabert) i tocarà la Banda Municipal de Barcelona.

Sol Picó farà un experiment escènic, mig teatre mig dansa, amb 2 actrius i 5 ballarines, a partir de la idea de monstruositat i de l'obra Las amargas lágrimas de Petra von Kant. La valenciana ha dit que pensa titular-ho La abeja Maya es puta i su mejor amiga es la mujer araña.

María Muñoz (MalPelo) és l'única que presentarà una obra ja estrenada abans, Tots els noms. Andrés Corchero (rara avis) explorarà, en un espectacle encara sense nom, les seves influències més importants, sobretot centrades en els seus mestres de butoh, Kazuo Ohno i Min Tanaka. Àngels Margarit aprofitarà l'avinentesa per fer una col·laboració amb el ballarí suís Thomas Hauert. I el col·lectiu La Caldera és el qui presentarà a Mov-i-ment#2 un repartiment de creacions i ballarins més jove i emergent, tot i que també presentarà una peça d'un dels seus ballarins fundadors, Carles Sala, que amb Sola celebra el vintè aniversari.

stats