Cultura 01/10/2011

Una vintena de produccions posen l'accent català al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

'Eva', l''opera primera' de Kike Maíllo, obrirà el festival el 6 d'octubre, i també s'hi podran veure 'Emergo', de Carles Torrens, i 'Mientras Duermes', de Jaume Balagueró

Acn
2 min

SitgesEl cinema català estarà ben present al Sitges 2011 amb una vintena de produccions, entre llargmetratges i curtmetratges. De fet, per primera vegada i en la seva 44a edició, una pel·lícula catalana, Eva, el primer llargmetratge de Kike Maíllo, inaugurarà el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, després del seu reeixit pas pel Festival Internacional de Cine de Venècia. Entre altres pel·lícules que es podran veure al festival, que se celebra del 6 al 16 d'octubre, també hi ha Mientras duermes, de Jaume Balagueró, i Emergo, de Carles Torrens. Aquest dilluns es donaran a conèixer en roda de premsa a Barcelona els darrers detalls de la propera edició del festival. Eva, que obrirà el festival el 6 d'octubre, està produïda per Escándalo Films i protagonitzada per Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Amman, Lluís Homas i Claudia Vega. Narra una història de ciència ficció que està centrada en els conflictes personals i amb una reflexió sobre la relació entre humans i màquines.

Una de les altres pel·lícules destacades és Emergo, de Carles Torrens, en la qual un grup de recerca paranormal arriba a un apartament on es produeixen fenòmens estranys i amb manifestacions que cada vegada seran més violentes. Emergo forma part de la secció oficial fantàstic a competició. A la secció oficial fantàstic Panorama es podrà veure Mientras duermes, de Jaume Balagueró, que tracta sobre les obsessions d'un porter d'un immoble (interpretat per Luis Tosar) amb una nova veïna.

Al festival també es podran veure les catalanes Alto Sauce, de Fernando Pomares; Amanecidos, de Yonay Boix i Pol; Amor Sacro, de Javier Yañez; Brutal Relax 3D, de Adrián Cardona, Rafa Dengrá i David Muñoz; Corte, d'Arnau Pons; Coup de Grâce, de Clara van Gool; Guía de supervivencia estudiantil, de Joan Marc Sastre; La cuerda, de Pablo Solà; Leyenda, de Pau Teixidor; Mal cuerpo, de Marc Carreté; REM, de Javier Ferreiro i María Sosa Betancor; Open 24 H, de Carles Torras; Rosa, de Jesús Orellana; Sabrina, de Sergio Colmenar; Sonia, de Guillermo Ruiz; Te i fantasmes (Tea and Ghost), de Sintu Amat; The Monk, de Dominik Moll; Trumpet, d'Anna Petrus; Under the apron, de Theo Prasidis; Uhima-Next, de Jesús Manuel Montané i Joan Frank Charansonnet; Versus, de Javier Lozano i Vlogger, de Ricard Gras.

stats