Música
Cultura 04/11/2011

Jane Birkin, Ute Lemper, Maika Makovski i Philip Glass, al Festival del Mil·lenni

Rosana, Antònia Font, Michael Nyman, Anoushka Shankar, el Dúo Dinámico o Nacho Vegas són alguns dels quaranta artistes que passaran per l'edició "més ambiciosa" del festival de música

Acn
2 min

Barcelona"Un festival s'ha de fer per a tot tipus de públic". Amb aquesta premissa, segons el director del Festival Mil·lenni, Martín Pérez, s'han programat quaranta concerts en una de les edicions "més ambicioses" del festival. En opinió de Pérez, la crisi s'ha d'afrontar amb "coratge", i la millor manera de fer-ho és oferir una gran varietat de gèneres. Així, pel Festival es podran veure des del Dúo Dinámico fins a grans noms del jazz com Diana Reeves, passant pel flamenc de Las Migas, la veu de Sílvia Cruz, el pop mallorquí d'Antònia Font, la sensualitat de la londinenca Jane Birkin o el sitar indi d'Anoushka Shankar.

L'incombustible Dúo Dinámico serà l'encarregat d'obrir la tretzena edició del Banc Sabadell Festival Mil·lenni amb tres concerts al Coliseum. Amb Christmas Time is Here Diana Reeve inaugurarà el cicle Jazz in Blue, pel qual passaran Eric Truffaz Quartet, Joe Lovano i Robert Glasper. La filla de l'intèrpret de sitar Ravi Shankar, Anaoushka Shankar, presentarà amb Javier Limón el disc Traveller, que apropa la música tradicional índia al flamenc.

La part més lírica del festival arribarà amb el concert de la soprano guipuscoana Ainoha Arteta, que actuarà el 21 de desembre al Palau de la Música. Abans de cloure l'any i durant les dates nadalenques, el grup M-Clan tancarà la gira de Para no ver el final i la cantautora Rosana presentarà Buenos días mundo.

Jane Birkin cantarà Serge Gainsbourg tot just encetar l'any i Ute Lemper, l'àngel blau per alguns pels seus sexis espectacles de cabaret, portarà el seu El último tango en Berlín. Tancaran el mes de gener el sicilià Adamo i un concert especial de Nacho Vegas amb alguns dels seus amics.

En una línia més alternativa, seran al festival d'aquest any la banda madrilenya de rock alternatiu Vetusta Morla, la cantant Bebe, que presentarà el seu tercer disc, Russian Red i els barcelonins Sidonie.

Dos compositors coneguts per les seves col·laboracions en cinema, Michael Nyman i Goran Bregovic, actuaran el 23 i 24 de febrer, respectivament. En el mes de març, els protagonistes seran Pablo Milanés, Adriana Calchotto i Lila Downs. Durant el mes d'abril, quatre dones eclipsaran el cartell del festival: Sílvia Pérez Cruz presentarà 11 de noviembre, seguida per la jove promesa del jazz Andra Motis amb Joan Chamorro Grup, Niña Pastori i Loreena McKennit. Tancaran el festival Philip Glass, que oferirà una retrospectiva dels seus 75 anys, i clourà el festival James Taylor.

stats