TEATRE
Cultura 15/07/2011

'Julieta & Romeo' protestaran diumenge per la desaparició del festival Shakespeare

L'Ajuntament va cancel·lar el novè festival de Mataró només 11 dies abans que comencés, amb la programació tancada. Per la xarxa ja corre un manifest amb 500 adhesions en contra de la mesura

Laura Serra
1 min

BARCELONALa decisió unilateral de l'Ajuntament de Mataró d'anul·lar la celebració del novè Festival Shakespeare 11 dies abans que se comencés va encendre i preocupar la professió –fins i tot a instàncies com el CoNCA. A internet ja circula un manifest signat, de moment, per 500 persones que denuncia i lamenta que s'hagi tallat el projecte "a pocs dies de la seva celebració quan ja hi ha gent treballant-hi; persones, companyies i empreses de tot tipus que veuen ara com se’ls ha negat una feina que se’ls havia encomanat".

Per això, uns dels afectats ha decidit fer una acció de protesta aquest diumenge a Mataró. La companyia que actualment té Julieta & Romeo al Teatre Coliseum –amb Marcel Borràs, Carlota Olcina, Nao Albet, Miquel Barceló, Jordi Martínez, tots capitanejats per Marc Martínez–, que haguessin hagut de participar al festival, faran un fragment de l'obra a la plaça Santa Anna de Mataró a la 1 del migdia de diumenge. La proposta ha sorgit dels mateixos actors i productors de l'obra, que consideren que l'Ajuntament de Mataró "no ha tingut el més mínim detall per mirar de cercar una solució al problema que afecta als honoraris i sous de molta gent que, en cap cas han tingut a veure amb aquesta decisió uniliteral".

stats