CULTURA
Cultura 26/03/2012

El festival Tarraco Viva oferirà més de 400 actes

El certamen internacional, especialitzat en la divulgació històrica de l'època romana, es podrà visitar del 17 al 27 de maig

Efe
1 min
Festival Tarraco Viva, 2011 / Manel R Granell

TARRAGONAEl XIV festival Tarraco Viva de divulgació del patrimoni històric de Tarragona oferirà més de 400 actes del 17 al 27 de maig, segons ha comunicat avui la tinenta d'alcalde de Cultura i Patrimoni del consistori tarragoní, Carme Crespo.

"Perquè Tarragona ha consolidat un nou model de manifestació històrica i pel fet que la ciutat és la capital arqueològica del país i un referent internacional de la divulgació històrica de l'època romana, Tarraco Viva és un dels quatre eixos principals de la Capital de la Cultura Catalana 2012", ha declarat Crespo.

Algunes activitats de l'edició d'enguany seran: 'Gent de Tarraco i Roma', que potenciarà el coneixement de la vida quotidiana de fa dos mil anys; la 'Pompa Triumphalis' i la presentació del 'Senatus', una producció de l'Associació Projecte Phoenix; la 'Iurisprudentia Quid iuris sit. El judici d'Hortènsia i les matrones indignades', de Nemesis ARQ; l'audiovisual 'De Roma a Germània', i l'exposició 'Tarraco. L'urbanisme d'una ciutat romana'.

El festival tindrà dos convidats especials: el Museu Romà d'Oiasso d'Irun (País Basc) i el Festival Internacional de Cinema Arqueològic del Bidasoa-FICAB.

stats