Còmic
Cultura 29/01/2012

El festival d'Angulema corona el francès Jean-Claude Denis

El Pulitzer Art Spiegelman presidia un jurat que també ha premiat Chroniques de Jérusalem, de Guy Delisle, i Frank et le congrès des bêtes, del nord-americà Jim Woodring

Efe
1 min
Luc Leroy de Jean-Claude Denis

ParísEl francès Jean-Claude Denis (París, 1951), autor de la sèrie Luc Leroi i de Quelques mois à l'Amélie, ha obtingut avui el Gran Premi de la ciutat d'Angulema en la clausura del Festival Internacional del Còmic, considerat el més important d'Europa que es consagra al novè art. El jurat va estar presidit per Art Spiegelman, un dels referents del món del còmic i autor de la novel·la gràfica sobre l'holocaust Maus, que li va valer un premi Pulitzer el 1992. Com mana la tradició, el francès Denis serà el president del jurat de la propera edició d'aquest festival, que cada any transforma Angulema en el temple del còmic, i que en aquesta ocasió va dedicar una retrospectiva al còmic espanyol.

L'edició número 39 d'aquesta trobada va premiar a més amb el Fauve d'Or al millor àlbum a Chroniques de Jérusalem, de Guy Delisle, que reflecteix en imatges la seva immersió personal en aquesta ciutat. El portuguès Cyril Pedrosa, que ofereix amb el seu àlbum Portugal una mena d'autobiografia, va rebre el premi FNAC.

El guardó especial del jurat va recaure en Frank et le congrès des bêtes, del nord-americà Jim Woodring, qualificat pel festival de "psicodèlic i estranyament poètic", mentre que el premi a la millor sèrie va ser per Cité 14, de Gabus i Reutimann. El premi revelació, per la seva banda, va ser per TMLP (Ta mère la pute), de Gilles Rochi, que segueix el deambular d'un grup d'adolescents a la ciutat, i el premi de l'audàcia, a Teddy Beat, del francès Morgan Navarro.

stats