Cultura 20/01/2012

Nanni Moretti presidirà el jurat del 65è Festival de Canes

L'organització destaca la constant evolució de la seva filmografia, la seva mirada compromesa i la seva tasca com actor

Efe
2 min
Nani Moretti, el 2007

ParísEl director i actor italià Nanni Moretti, Palma de' Or el 2001 per L'habitació del fill, serà el president del jurt de la 65ena edició del Festival de Canes, segons informa l'organització.

"El festival vol celebrar la seva 65ena edició amb un president europeu. Les pel·lícules de Moretti, marcades oer la seva fogositat, modernitat i intel·ligència, encarnen el millor que el cinema ha donat en els darrers 30 anys", va assenyalar en un comunicat Thierry Frémaux, el director general de la mostra, que enguany se celebrarà del 16 al 27 de maig. L'obra de Moretti, "en continua evolució, ha fet realitat les promeses d'un cinema compromès amb el món i el seu temps, va afegir Frémaux en presentar a qui agafa el relleu del nord-americà Robert de Niro, que va ser el president de l'anterior edició del festival, en què es va concedir la Palma d'Or a El árbol de la vida, de Terrence Malick.

Moretti, que el 1994 va ser guardonat amb el Premi a la Millor Direcció, va confessar que és "una alegria, un honor i una gran responsabilitat presidir el jurat del festival cinematogràfic més prestigiós del món" i que té lloc "en un país que sempre ha considerat el cinema amb atenció i respecte".

L'autor d'Habemus Papa (2011), que ha presentat 6 pel·lícules a Canes al llarg de la seva trajectòria, va rememorar la seva participació al festival com a director i com a membre del jurat a la 50ena edició de la mostra. "Com a espectador, afortunadament conservo la mateixa curiositat que en la meva joventut juventut i per tanto és per a mi un gran privilegi iniciar aquest viatge pel cinema mundial contemporani", va dir.

Moretti, de 58 anys, va iniciar la seva carrer el 1976 amb el llargmetratge Io Sono un Autarchico (Sóc un autàrquic) que va ser seleccionada al Festival de Canes de 1978. Entre altres guardons, el director de Caro diario atresora guardons com el Lleó d'Or de Venècia i L'Os de Plata de Berlín.

El 2006 Moretti va dirigir Il Caimano (El Caiman), un film "que estigmatitza amb fermesa i convicció les derives de la vida política italiana a l'època Silvio Berlusconi", va afegir la direcció del festival, que també va recordar el seu "emblemàtic" treball com a actor a les pel·lícules dels germans Paolo i Vittorio Taviani, Daniele Luchetti, Carlo Mazzacurati o Mimmo Calopresti.

stats