CINEMA
Cultura 26/05/2012

Matthew McConaughey tanca amb amor el festival de Canes

L'actor protagonitza 'Mud', de Jeff Nichols, amb Reese Witherspoon, un drama sobre l'amor no correspost en els paratges de l'Amèrica profunda

Efe
2 min
L'equip de 'Mud' / AFP

CanesJeff Nichols ha tancat avui la competició oficial de Canes amb 'Mud', que retrata amb realisme i tendresa el sud de l'Amèrica profunda i en el qual destaca el magnífic treball dels actors, en especial Matthew McConaughey i els nens Tye Sheridan i Jacob Lofland.

Una història rebuda amb una forta ovació a Canes en una edició en què no hi ha hagut cap pel·lícula que suscités unanimitat. Nichols confirma una visió molt particular del cinema que ja va mostrar a 'Take Shelter', amb la qual l'any passat es va emportar el Gran Premi de la Setmana de la Crítica del festival.

'Mud' és una pel·lícula sobre l'amor vist a través dels ulls d'un nen que té una enorme necessitat d'entendre el món que l'envolta, que busca "desesperadament una versió de l'amor que funcioni" perquè no té exemples positius al seu voltant, ha explicat Nichols en roda de premsa.

"Hi ha una línia vermella que creua aquesta pel·lícula, l'amor romàntic, l'amor no correspost", que se sosté sobre el personatge d'Ellis (Sheridan) i que llança un missatge: "Amb l'amor patim, hi ha dolor, però sense laments".

Una història de relacions molt diferents: familiars, d'amistat, de veïnatge, de parella, d'odi o de recerca. Com la que manté McConaughey amb la seva nòvia des de la infància, a la qual interpreta amb un gran realisme Reese Whiterspoon, en un magnífic paper secundari que és l'origen de tota la història. I la de McConaughey, amb dos nens a qui troba per casualitat i que es presten a ajudar-lo perquè escapi de tots els que el busquen per haver matat un home.

El director va reconèixer que deu molt a Mark Twain i 'Huckleberry Finn': "Si vols robar a algú ho has de fer a gent intel·ligent", va dir Nichols.

stats