Cinema
Cultura 12/10/2011

Salvatjades sanguinàries i fantàstiques a Sitges

Avui s'han presentat a la Secció Oficial del festival 'The Woman', sobre una dona salvatge per civilitzar, i la vampírica i sanguinària 'Livide'

Efe
2 min
'The woman', a Sitges

SitgesEl tàndem francès Alexandre Bustillo i Julien Maury, que fa quatre anys va provocar el debat en el Festival de Sitges amb la seva extrema À l'intérieur, ha tornat avui a la ciutat costanera amb Livide, una història de rivets vampírics que concorre en la secció competitiva del certamen. El tàndem ha afirmat que el cinema de gènere a França "té limitada la seva producció". "El cinema francès està molt protegit i és gràcies a la legislació que es dedica un percentatge per entrada a la producció nacional", expliquen, però com que les principals productores són les televisions i per als horaris de màxima audiència, volen productes per a tots els públics i axò vol dir que "s'exclou el terror i no s'assumeixen riscos".

A Livide l'acció transcorre en un vell i atrotinat casalot en el qual viu la senyora Jessel, una professora de dansa anciana, postrada en estat de coma cerebral, que només rep les atencions d'una infermera, que un dia es presenta allà amb la seva nova i jove ajudanta Lucie. Aquella mateixa nit, Lucie i els seus amics Ben i Wilson decideixen entrar per una finestra per intentar trobar un tresor que es diu que hi pot haver al seu interior. Res serà el que sembla i amb molta música de fons i dansa de primer pla començarà a brotar sang per alguns dels racons de l'edifici. "No volíem seguir aquesta tendència tan explícita de mostrar molta sang a l'hora d'arrencar membres", han dit els directors.

Durant el matí d'avui, també ha parlat de la seva pel·lícula l'equip de The Woman, del director Lucky Mckee, un vell conegut del festival des que l'any 2002 va triomfar amb Maig. Nom clau del nou cinema fantàstic, Mckee adapta per al seu film un relat del polèmic Jack Ketchum protagonitzat per una dona salvatge (Pollyanna Mcintosh) la qual un advocat, anomenat Christopher Cleek, intentarà civilitzar. El director s'ha mostrat encantat de poder tornar al festival, perquè entén que "altres estan més orientats al negoci, mentre que aquí és com una gran festa del cinema, en la qual pel·lícules molt extremes es poden veure en una sala".

stats