Cultura 22/06/2011

Octavi Martí, nou director adjunt de la Filmoteca de Catalunya

Periodista, crític i cineasta, Martí reforçarà l'equip d'aquesta institució davant el repte que suposa la posada en marxa de les seves noves seus

Efe
1 min

BarcelonaEl periodista, crític i cineasta, Octavi Martí, ha estat nomenat nou director adjunt de la Filmoteca de Catalunya, amb la qual cosa el departament de Cultura pretén reforçar l'equip d'aquesta institució davant el repte que suposa la inauguració i la posada en marxa de les seves noves seus.

Segons ha informat avui Cultura, Octavi Martí assumirà a partir del pròxim dia 27, entre altres funcions, la coordinació i planificació de l'activitat dels diferents serveis de la Filmoteca, així com la representació ordinària de la institució en substitució del director quan calgui.

Nascut a Barcelona el 1953, Octavi Martí té estudis de Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); és periodista amb una àmplia experiència com a crític cinematogràfic i ha estat corresponsal a París. Ha estat a més realitzador de cinema i televisió (especialment en programes cinematogràfics), i programador de l'espai televisiu Cineclassics, especialitzat en el cinema espanyol.

En l'àmbit del cinema, ha dirigit Sis batlles de Barcelona, La reforma dels museus i Objetivo: Sexo (1980) i ha codirigit Verónica L. Una mujer en mi jardín amb Antoni Padrós (1990).

A la premsa ha treballat com a crític de cinema al diari El País (1982-1990) i el diari Tele/eXpres (1972-1977) i ha estat corresponsal a França del diari El Observador (1990-1991) i El País (1991-2008); i també ha col·laborat en publicacions com Nuevo Fotogramas, Le Monde, El Viejo Topo o Le Journal du Dimanche. Pel que fa a la televisió, ha estat realitzador i coguionista dels programes de TV3 Cinema 3 i El món del cinema (1983-1990); programador i presentador del programa Cinema Classics de Digital + (1993-2004)

stats