INSTITUCIONS
Cultura 10/01/2012

S'aprova la finestreta única de subvencions per a la cultura

L'entitat estalviarà 2,1 milions d'euros en gestió a l'any, tindrà tresoreria pròpia i farà la difusió, tramitació i valoració d'ajuts en cultura a través de comissions públiques

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui els Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), la coneguda com a finestreta única de subvencions de l'àmbit de la cultura. L'oficina centralitzarà els ajuts que fins ara donaven des de diferents àrees del departament de Cultura i altres entitats públiques. Segons la conselleria, s'estalviaran 2,1 milions d'euros en gestió. El cost de cada expedient passarà el primer any de 365 euros a 180. L'any 2010 el departament de Cultura va rebre 8.617 sol·licituds de subvencions.

El nou sistema a l'hora d'atorgar els ajuts també canviarà. Les comissions de valoració per a les diferents línies d'ajuts tindran 4 o 5 membres, els noms dels quals seran públics i es donaran a conèixer amb les bases dels ajuts. Un serà un tècnic especialista, un altre un tècnic de l'OSIC sense vot i hi haurà dues persones externes a l'administració, una d'elles proposades pel CoNCA o la Institució de les Lletres Catalanes. En el cas de comissions per a la creació escènica i promoció de les lletres, s'hi afegirà una cinquena persona del CoNCA o de la ILC.

L'oficina incorporarà la tramitació electrònica i serà una entitat de dret públic sotmesa al dret privat, cosa que segons la conselleria ha d'agilitar la gestió de les subvencions, perquè la nova entitat no requerirà intervenció prèvia i estarà dotada de tresoreria pròpia.

stats