MÚSICA
Cultura 03/05/2011

Flamenco Ciutat Vella creix amb el Flamenc Empíric del Mercat de les Flors

El festival de flamenc del Taller de Músics, que se celebrarà al CCCB del 18 al 21 de maig, torna a incorporar el festival Flamenc Empíric del Mercat de les Flors. La 18a edició del Flamenco Ciutat Vella, subtitulada Omega i dedicada a Enrique Morente, programarà els bailaores Carrete de Málaga i Belén Maya, les cantaoras Ginesa Ortega, Alba Guerrero i Argentina, i el guitarrista Juan Ramón caro, entre d'altres

Marta Salicrú
1 min
Belén Maya

BarcelonaLa 18a edició del Flamenco Ciutat Vella, el festival de flamenc del Taller de Músics, que se celebrarà al CCCB del 18 al 21 de maig, incorpora la tercera edició del Flamenc Empíric del Mercat de les Flors, un festival de ball que vol "fer visible el flamenc que aposta per l'avantguarda", segons Juan Carlos Lérida, comissari del certamen, i que té "més interès en el procés que en el resultat".

Flamenc Empíric, que es gestarà al Mercat de les Flors i s'exhibirà al CCCB, inclourà Irse por las ramas, una residència artística en què creadors flamencs conviuran amb artistes visuals i sonors; Talleres y fraguas, un taller a càrrec de la bailaora Belén Maya inspirat en l'univers del recentment desaparegut cantaor Enrique Morente, a qui va dedicat el Flamenco Ciutat Vella, subtitulat Omega; i Tapeos, una convocatòria oberta a través de YouTube perquè creadors enviïn al festival creacions audiovisuals inspirades en el flamenc. Les vuit peces més interessants es projectaran com a aperitius previs a la programació del festival.

En la programació hi destaquen els bailaores Carrete de Málaga i Belén Maya, les cantaoras Ginesa Ortega, Argentina i Alba Guerrero –que estrenarà un espectacle de producció pròpia amb els Gospel Messengers– i el guitarrista Juan Ramón caro, entre d'altres.

El festival prescindirà aquest any de l'escenari del Pati de les Dones, que "era molt car i feia patir molt", segons Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics. La programació que fins ara es feia al Pati de les Dones aquest any es farà al nou teatre del CCCB.

stats