Art
Cultura 11/01/2011

Florida inaugura el nou edifici del Museu Salvador Dalí

És la col·lecció més gran del pintor fora de Catalunya. L'acte començarà amb una processó surrealista

Acn
2 min

Nova YorkLa ciutat de Saint Petersburg, a l'estat de Florida, inaugurarà aquest dimarts el nou edifici del Museu Salvador Dalí, que conté la major col·lecció de l'obra de l'artista gironí fora de Catalunya. La infanta Cristina i els ducs de Palma presidiran la cerimònia d'inauguració, que començarà a les deu del matí a Florida (quatre de la tarda hora catalana) amb una "processó surrealista" des de l'actual seu del Museu fins al nou edifici, ha informat la institució cultural en un comunicat. El nou museu, que ha costat uns 36 milions de dòlars, exhibirà 96 quadres i milers d'objectes relacionats amb la vida del pintor gironí, i compta també amb un cafè, sales per classes i una galeria per estudiants.

El nou edifici del Museu Dalí de Saint Petersburg és el doble de gran que l'actual museu i albergarà la major col·lecció de l'obra de Salvador Dalí fora de Catalunya, gràcies a la donació privada del matrimoni Reynold i Eleanor Morse, amics de l'artista gironí i que van acumular durant anys una extensa col·lecció del pintor.

L'edifici és un cub format per 900 panells de vidre triangulars que donen lloc a una forma geodèsica única als Estats Units i similar a la cúpula del museu Dalí a Figueres. Cap dels panells de vidre és igual, cosa que dota l'edifici d'una estructura única que entra a formar part de la silueta de la ciutat nord-americana. L'escala helicoïdal, una espiral que ascendeix fins al tercer pis de l'edifici, és l'estructura més característica de l'interior del nou museu.

Les activiats d'inauguració van començar aquest diumenge amb el 'Dia de la Fantasia', en què experts de l'obra de Dalí van debatre sobre el significat del seu llegat i pintures. També es van dur a terme activitats familiars. El museu estarà obert al públic a partir d'aquest dimecres 12 de gener.

stats