Patrimoni
Cultura 07/07/2011

Foment destina 3,45 milions d'euros a quatre projectes de recuperació del patrimoni històric a Catalunya

Un milió d'euros anirà destinat a fer un museu militar al castell de Sant Ferran

Acn
2 min
Castell de Sant Ferran

MadridEl ministeri de Foment destinarà 3.454.946,37 euros a quatre projectes de rehabilitació i recuperació del patrimoni històric a Catalunya. Les actuacions es duran a terme a l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau a Barcelona (Barcelonès), al castell de Sant Ferran a Figueres (Alt Empordà), al Museu del Suro de Palafrugell (Baix Empordà) i al convent de Sant Ramon Nonat a Sant Ramon (Segarra). Aquesta partida prové dels fons generats per l'1% cultural de la contractació d'obra pública, i la llei de patrimoni històric de 1985 estableix que s'han de destinar a treballs de conservació o de foment de la creativitat.

Els fons es distribuiran així : 913.982,56 euros a la rehabilitació del Pavelló de l'administració de l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau, 1.084.847,09 euros a la restauració de l'edifici del Governador del castell de Sant Ferran, 866.770,48 euros a la nova seu del Museu del Suro de Palafrugell a Can Mario i 589.346,24 euros a la rehabilitació del convent de Sant Ramon Nonat.

El projecte a l'Hospital de Santa Creu i Sant Pau de Barcelona preveu la restauració i l'adequació del pavelló de l'administració per convertir l'edifici en un centre de conferències i una àrea de gestió administrativa del recinte històric.

El pla de recuperació del castell de Sant Ferran, propietat de ministeri de Defensa, preveu instal·lar un museu militar a l'edifici central de la fortalesa, conegut com a edifici del Governador. Les obres projectades inclouen la consolidació i restauració de façanes, cobertes i terrasses, la rehabilitació de les voltes que formen el pis de la planta alta i dels acabats interiors de paraments horitzontals i verticals dels locals.

La intervenció al Museu del Suro de Palafrugell pretén recuperar Cal Ganxó per a la seva integració al complex del Museu del Suro, actualment ubicat a les naus de l'antiga fàbrica surera de Can Mario. El projecte planteja la rehabilitació de l'immoble per adequar-lo a nous usos administratius del museu i a alguns serveis complementaris, com un centre de documentació del suro i una enoteca.

L'objectiu del projecte al convent de Sant Ramon Nonat és la restauració del campanar i de la segona planta del claustre. A les galeries del claustre es restauraran els paviments i paraments actuals amb cura de conservar-ne els materials originals, el color i l'envelliment.

stats