Gastronomia
Cultura 19/01/2011

El Fòrum Gastronòmic de Girona presenta el seu programa

Les sessions culinàries per pirmera vegada seran obertes al públic general i gratuïtes

Redacció
2 min

BarcelonaA un mes de la seva celebració, el 23 de febrer, el Fòrum Gastronòmic Girona 2011 ha presentat el seu programa. La principal novetat d'aquesta edició, que tindrà lloc a l'Auditori-Palau de Congressos i el Palau de Fires de Girona, és el caràcter gratuït de les sessions culinàries que es faran a l'Audirori, sigui o no professionals del sector els assistents. I això és important: aquesta és la primera vegada en la història dels congressos gastronòmics que les sessions dels grans cuiners seran de portes obertes. Sí que s’hauran de pagar a part els tallers amb degustació, amb un preu variable en funció del tast que s’ofereixi. Les inscripcions a tots els tallers ja estan obertes.

Els eixos temàtics del Fòrum seran la relació entre economia i empresa, l'alimentació saludable i la gastronomia sostenible. El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 disposarà d’espais interactius, com l’Aula Activa, en què una trentena de persones tindran l’oportunitat de veure de ben a prop com treballa un xef i degustar-ne els plats; l’Aula del Vi, que oferirà activitats dedicades al món del vi i del cava, o l’Espai Solidari, que acollirà entitats sense afany de lucre que tinguin una vinculació directa amb els valors del Fòrum. I el programa inclourà més de 120

activitats durant els quatre dies, amb noms com Frank Cai, Charlie Trotter, Alexandre Bourdas, el científic José Mª Ordovàs, Joan, Josep i Jordi Roca, Josean Martínez Alija, Xavier Pellicer, Carme Ruscalleda, Sergi Arola i Ferran Adrià, que farà la sessió inaugural.

En tot cas, val a dir que la importància del Fòrum, ja per sí mateix el congrés gastronòmic més important de Catalunya, es veu ressaltada per la suspensió aquest any de Barcelona Degusta.

stats