MÚSICA
Cultura 05/09/2011

Google commemora els 65 anys del naixement de Freddie Mercury

Queen celebra els 40 anys del grup i els 20 de la mort del seu cantant amb la reedició d'una desena de discos de la banda. Google s'hi afegeix modificant el seu logo i enllaçant-hi la cançó 'Don't stop me now'

Laura Serra
1 min
Google homenatja Queen

BARCELONAEl cantant i líder de Queen va néixer un 5 de setembre de 1946. És considerat un cantant excepcional, amb un registre i un timbre extraordinaris. Va unir-se al bateria Roger Taylor i el guitarrista Brian May, i més tard el baixista John Deacon, amb qui va formar el grup de rock clàssic més popular de la història (es calcula que han venut més de 300 milions de discos). La seva diversitat vocal i instrumental va donar himnes com We are the Champions, We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, I Want to Break Free i Radio Gaga. El 1987 Mercury coneix una de les seves heroïnes, Montserrat Caballé, i un any després graven conjuntament el famós tema Barcelona per a l'obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona, mentre creixen els rumors sobre la malaltia del cantant, que ja no va poder interpretar el tema el 1992. Un dia abans de morir, Mercury va fer públic que patia sida.

Reedicions de discos

Queen va començar a principis d'any la reedició dels seus primers discos d'estudi, Queen, Queen II, Sheer heart attack, A night at the Opera i A day at the races, que comprenen el període 1973-1976. Demà, la discogràfica Island records llançarà els últims: The Works, A Kind Of Magic, The Miracle, Innuendo i Made In Heaven. Això anirà acompanyat d'un disc de rareses Queen: Deep cuts, i la remasterització del Live at Wembley.

A més, el setembre passat es va anunciar que Sacha Baron Cohen (Borat) es convertiria en Freddie Mercury en un film centrat en la participació del grup al concert Queen en el concert Live Aid de l'any 1985.

stats