Institucions culturals
Cultura 11/06/2012

La Fundació Ramon Llull convoca tres premis per projectar cultura catalana a l'exterior

Un dels guardons reconeixerà la trajectòria i les activitats de professionals o institucions, i tindrà una dotació de 8.000 euros

Efe
1 min

Ordino (Andorra)La Fundació Ramon Llull convocarà tres premis per potenciar la cultura catalana a l'exterior, segons han acordat aquest dilluns a Ordino els membres del patronat de la fundació, integrada pel Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull. Segons ha explicat el director de l'organisme, Vicenç Villatoro, després que la fundació es desvinculés del premi Ramon Llull havien de pensar "en premis que vagin d'acord amb els nostres objectius, que reconeguin la projecció exterior de la cultura catalana".

Villatoro ha informat que de manera immediata es convocaran tres premis que es lliuraran a final d'aquest mateix any a Andorra, perquè "la intenció és que sempre sigui una cerimònia andorrana". El primer s'atorgarà juntament amb la Fundació Congrés Cultura Catalana i l'Institut Ramon Llull i servirà per reconèixer la trajectòria i activitats d'algun professional o institució amb "llarga trajectòria catalanista" i que promoguin la cultura catalana a l'exterior. Estarà dotat amb 8.000 euros, que pagaran les dues fundacions a parts iguals.

El segon reconeixement premiarà una traducció "destacable" d'una obra del català a altres idiomes i tindrà una dotació de 4.000 euros.

El tercer, segons ha precisat Villatoro, serà de caràcter honorífic i reconeixerà una persona o institució que durant l'any en curs "hagi mostrat una especial sensibilitat i suport a la projecció de la cultura catalana".

El director de la Fundació Ramon Llull ha declarat que les negociacions amb l'Editorial Planeta per desvincular-se del premi Ramon Llull, que es redefineix a partir de l'any 2013, "es van dur amb extrema cordialitat i comprensió" i que la relació entre les dues entitats "ha quedat preservada".

stats