ART
Cultura 04/05/2012

El mecenatge privat porta Rita McBride al Macba

La Fundació Macba i la Fundación AXA signen un conveni de col·laboració per patrocinar 'Oferta Pública/Public Tender', una retrospectiva sobre l'obra de l'artista nord-americana, del 19 de maig al 4 de setembre

Ara
1 min
D'esquerra a dreta, Leopoldo Rodés, president de la Fundació MACBA, i Javier de Agustín, Conseller Delegat d’AXA i vicepresident de la Fundació AXA

BarcelonaEl Conseller Delegat d'AXA i vicepresident de la Fundación AXA, Javier de Agustín, i el president de la Fundació Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Leopoldo Rodés, han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar projectes per contribuir a augmentar la capacitat de generar coneixement i sensibilitat vers l'art més actual. Com a resultat de l'acord, la Fundación AXA cofinançarà la producció de l'exposició de l'artista Rita McBride 'Oferta Pública / Public Tender', que s'inaugurarà al MACBA el 18 de maig.

L'exposició qüestiona l'estandardització que sorgeix de la producció massiva, el valor de l'espai i el significat dels materials. Aquesta anàlisi de l'espai i del perquè de les coses no es pot entendre sense al·ludir a l'arquitectura moderna, al disseny industrial i a l'escultura minimal. D'aquesta manera, l'artista utilitza com a plantilla una part de la Vil·la Savoye de Le Corbusier (una icona del modernisme arquitectònic) que travessa les sales del Museu i trenca amb l'arquitectura existent o l'incorpora, creant un nou context per a l'exposició.

Qui és Rita McBride

L'obra de Rita McBride (Des Moines, Iowa, Estats Units, 1960) inclou escultures arquitectòniques i projectes de llibres poc convencionals. El disseny industrial, l'arquitectura de la modernitat i l'escultura minimalista són tres dels referents bàsics de l'artista. McBride també du a terme una activitat editorial destacada i s'implica en la producció dels catàlegs de les exposicions donant-los vida pròpia. La seva obra es troba en col·leccions com les del Museum of Contermporary Art de Los Angeles, la New York Public Library, el Queens Museum of Art, el San Diego Museum of Contemporary Art, el Witte de With de Rotterdam i el MACBA, entre d'altres.

stats