Cultura 26/09/2012

La Fundació Suñol exposa 100 obres del seu fons per celebrar el cinquè aniversari

30 de les obres que formen la mostra no s'havien vist mai a les sales del centre

Ara
2 min
'Mille novecento settantotto', d'Alighiero Boetti / FUNDACIÓ SUÑOL

BarcelonaLa Fundació Suñol celebra el cinquè aniversari amb una nova mostra de part de la seva col·lecció. '5è aniversari' posa a l'abast del públic un centenar d'obres, 30 de les quals no s'havien exposat mai, de 70 artistes diferents. Entre les obres exposades hi ha peces d'artistes catalans com Joan Miró, Jaume Plensa i Antoni Tàpies, i altres de foranes d'Andy Warhol, Man Ray i Alighiero Boetti, entre moltes d'altres. "Hem cregut convenient tornar a fer una mirada diferent a la col·lecció, però aportant-hi tot el que han estat aquests cinc anys", ha explicat Sergi Aguilar, director de la Fundació Suñol.

Era el 2007 quan Josep Suñol va obrir la seva col·lecció d'obres d'art al públic a través de la Fundació Suñol, al centre de Barcelona. Tal com ha explicat Sergi Aguilar, director de la fundació, l'obertura es va fer amb una selecció "molt concreta" de peces de la col·lecció i, l'any següent, en va mostrar una altra més contemporània. Al llarg dels últims tres anys, però, la Fundació Suñol ha acollit altres projectes no vinculats directament a la col·lecció. És per això que, ara que compleix els primers cinc anys, els responsables del centre han cregut "convenient tornar a fer una mirada diferent a la col·lecció, però aportant-hi tot el que han estat aquests cinc anys". Per Aguilar, un dels valors principals de la col·lecció Suñol és la "varietat temporal i tècnica", ja que recull obres molt diferents fetes entre el 1915 i el 2005. "El segle XX va ser una època en què l'art contemporani va ser molt radical, per això recollim la radicalitat d'idees i de tractament tècnic", ha afegit el director.

Pel director, una de les característiques principals de la col·lecció és l'"equilibri" que ha aconseguit entre peces molt conegudes i l'obra d'artistes de nova generació. "Aquest mestissatge és molt interessant", ha dit Aguilar. En lloc de seguir un ordre cronològic, però, l'exposició mostra les obres d'una manera temàtica i es divideix en diferents apartats: 'Rostres', 'Escriptures', 'Somieigs', 'Cossos', 'Abstraccions i geometries', 'Paisatges', 'Expressionismes' i 'Resistències'. Cinc anys són un període "curt" per a un museu d'art contemporani, ha reconegut el director, perquè malgrat que la gent "s'hi està acostumant, no deixa de tenir uns límits de públic". Això i el fet de ser una iniciativa privada, però, no han estat problemes per a la consolidació d'aquest centre barceloní. "Ens sentim molt estimats pel públic", ha dit Aguilar.

stats