Cultura 06/02/2012

La Fundació Tàpies prepara una retrospectiva

Està previst que s'inauguri a l'estiu de 2013 i fa 3 mesos que es prepara. Estarà comissionada per Vicent Todolí

Efe
1 min

BarcelonaLa Fundació Tàpies està preparant des de fa mesos una gran retrospectiva sobre Antoni Tàpies, comissariada pel valencià Vicent Todolí, que està previst inaugurar a l'estiu de 2013, segons que va explicar el mes de juliol passat la directora del centre, Laurence Rassel.

Todolí, que va estar set anys al capdavant de la Tate Modern de Londres, està repassant tota l'obra de l'artista per escollir les peces que inclourà en l'exposició que, posteriorment, podria viatjar a diferents països de tot el món.

Antoni Tàpies, malgrat la seva fràgil salut els últims anys, anava treballant al seu estudi, els mesos d'hivern a Barcelona, i a l'estiu a la casa que posseïa a Campins, al peu del parc natural del Montseny.

Un dels seus treballs de l'any passat va ser una petita làmina de traços negres per il·lustrar un dels capítols de la nova edició en anglès dels seus assajos, publicada per Indiana University Press, Bloomington & Indianapolis.

D'una altra banda, Laurence Rassel i Miquel Tàpies, fill petit de l'artista, tenien previst per a aquest any l'exposició "Tàpies i el cos", amb obres de l'última dècada, d'entre l'any 2000 i 2011, molt relacionades amb el cos humà, un dels seus temes recurrents.

stats