Cultura 30/04/2011

La Fundació Vila Casas crea un jardí d'escultures a Can Mario

La iniciativa, portada a terme amb l'Ajuntament de Palafrugell, vol acostar l'art a la ciutadania i unir urbanisme i paisatgisme

Redacció
1 min
Una de les obres instal·lades al jardí de Can Mario

BarcelonaLa Fundació Vila Casas ha instal·lat un total de 13 escultures de la seva propietat a l'espai enjardinat de la plaça de Can Mario. L'anomenat Jardí d'escultures compta amb un conjunt de 13 treballs d'artistes contemporanis arrelats a l'Empordà al voltant del dipòsit d'aigua modernista d'aquesta plaça. Aquesta iniciativa, portada a terme amb la col·laboració amb l'Ajuntament de Palafrugell, té per objectiu dinamitzar, promoure i apropar l'art a la ciutadania i unir urbanisme i paisatge.

Així doncs, és possible trobar al·lusions al culte solar i les ruïnes celtes, com exemplifica l'obra d'Emili Armengol DAEG. El món zen es fa present a l'obra de Francesc Ruestes Tantra. L'escultura Ocell de la Cultura 2, de Llucià González, remet al món de la papiroflèxia, i les obres Moebius XLVIII, de Josep Canals i Miquel, i Liberación de 3 círculos, de Nei Albertí, fan referència al món numèric. Les formes antropomorfes i animals es poden veure en altres obres com Parella, d'Alfonso Alzamora, Dona universal, de Rosa Serra, Joan Totemman, de Medina-Campeny, Menina Vila Casas, de José Luís Pascual, Los guardianes del lago, de Manel Solà, o Toro, de Manel Álvarez. Clouen el conjunt Doble sombra de acero, d'Alberto de Udaeta i A l'ombra, d'Enric Pladevall.

Així mateix, el projecte escultòric "Un jardí d'escultures", compta amb una exposició paral·lela a la sala La Galeria, espai vinculat a l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament, que acull els esbossos, estudis i dibuixos preparatoris de cadascun dels projectes.

stats