LITERATURA
Cultura 11/10/2011

Aquest dimecres, a l'ARA Llegim, recordem l'escriptor Gabriel Galmés

A més del reportatge sobre l'escriptor manacorí, mort fa deu anys, hi haurà entrevistes amb Gabi Martínez, Rafel Bernabeu i Uwe Tellkamp, i ressenyes dels últims llibres d'Eudald Carbonell, Joan Esculies, Rüdiger Safranski i Max Besora

Ara
1 min
L'obertura de l'ARA Llegim del 12 d'octubre de 2011

BARCELONALa publicació del recull d'articles Vull una estàtua eqüestre (Quaderns Crema) ens permet recuperar i reivindicar Gabriel Galmés (Manacor, 1962–2001), autor de quatre novel·les i un recull de contes divertits i frescos: un escriptor actual i necessari, que encara recordem tot i la seva mort prematura fa deu anys. Gabriel Galmés, ironia, grapa i talent.

A l'ARA Llegim d'aquest dimecres també hi trobareu entrevistes amb Gabi Martínez, autor de Només per a gegants (Amsterdam / Alfaguara), en què ha reconstruït les passes del zoòleg Jordi Magraner al Pakistan, on va viatjar per trobar el ieti; també amb Uwe Tellkamp, guanyador de l'últim Deutscher Buchpreis amb La torre (Empúries / Anagrama) i Rafel Bernabeu, que ha debutat amb 61 anys amb la novel·la Branko, el Dàlmata (Edicions de 1984), una sàtira sobre el turisme de masses a una petita illa de Croàcia.

A més de comptar, com cada setmana, amb les opinions d'Ignasi Aragay, Eva Piquer, Cristian Segura, Àlex Gutiérrez i Andreu Gomila, l'apartat de crítiques analitzarà quatre de les últimes novetats editorials: la novel·la Vulcano, de Max Besora i els assaigs El catalanisme evolutiu, d'Eudald Carbonell, Goethe-Schiller. Historia de una amistad, de Rüdiger Safranski i la biografia de Joan Solé i Pla feta per l'escriptor i periodista Joan Esculies.

stats