Cultura 21/10/2011

El ministeri de Cultura compra deu dibuixos de Federico García Lorca per 120.000 euros

L'Estat va exercir el dret de tempteig i rectracte sobre deu figurins de García Lorca que es van subhastar ahir a Barcelona. El poeta granadí els va fer per a la seva obra 'La zapatera prodigiosa'. Més tard els va regalar a l'actriu Margarida Xirgu, que va encarnar la protagonista de l'obra a la primera funció.

Efe
1 min
La subhasta dels deu dibuixos de García Lorca va aixercar molta expectació.

BarcelonaEl ministeri de Cultura va adquirir ahir a la tarda per 120.000 euros una col·lecció de deu dibuixos de Federico García Lorca a una subhasta de la casa barcelonina Balcli's.

Inicialment, la licitació se l'havia adjudicat un particular per 100.000 euros més una comissió del 20%, però l'Estat va exercir el seu dret de tempteig per aconseguir aquests dibuixos en els quals el poeta dissenyava el vestidor per a la seva obra La zapatera prodigiosa, que es va estrenar al teatre Espanyol de Madrid el 1930. García Lorca va regalar aquesta col·lecció a l'actriu catalana Margarida Xirgu, que va encarnar a la protagonista de La zapatera prodigiosa en la primera funció i per a qui el poeta havia dissenyat algun dels vestits.

Els dibuixos estan elaborats amb un estil naïf, pintats amb llapis de colors, i fins i tot, en un d'ells, encara hi ha enganxades dues teles de colors blau i rosa que van servir a l'artista de referència per decidir la tonalitat del vestit. Les obres van arribar a la casa de subhastes de mans d'un particular.

stats